Az előző sütéskor ki vett tészta a kovászunk.
80 g öreg-tészta
(ezt az előző sütésből vettünk ki még a só hozzáadása előtt, ezt nevezzük vekkernek) .
Összeállítás:
1200 g BL-50 liszt ,
2 evőkanál zsír vagy olaj
800 ml. víz
25 g só
Közepesen kemény állagúra dagasztani majd 3x hajtogatni.
A harmadik hajtás után formázni és edénybe tenni.
Ezután már nincs több dolgunk mint figyelni az üvegben a vekkert .
Mikor bőven a duplájára kelt , forró 230 fokos sütőbe tenni 45 percig beborítva majd csökkenteni a hőfokot és 20- 25 percig még sütni, erős pirosra. Ha vert kenyeret akarunk akkor legalább még 30 percig sütni kell!
Ha pontosan követed a leírást, garantálom gyönyörű kenyered lesz!
Megjegyzés:
Lehet bele tenni egy közepes méretű főtt burgonyát is.
Ne felejtsd ki venni a tésztából 18 dekát a következő sütéshez!