2024. augusztus 15., csütörtök

Kemencés kovászos kenyér.



 




Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
 
Láthatóság: Nyilvános
Nyilvános
Az előző sütéskor ki vett tészta a kovászunk.
80 g öreg-tészta
(ezt az előző sütésből vettünk ki még a só hozzáadása előtt, ezt nevezzük vekkernek) .
Összeállítás:
180 g öreg-tészta az üvegből,
1200 g BL-50 liszt ,
2 evőkanál zsír vagy olaj
800 ml. víz
25 g só
Közepesen kemény állagúra dagasztani majd 3x hajtogatni.
A harmadik hajtás után formázni és edénybe tenni.
Ezután már nincs több dolgunk mint figyelni az üvegben a vekkert .
Mikor bőven a duplájára kelt , forró 230 fokos sütőbe tenni 45 percig beborítva majd csökkenteni a hőfokot és 20- 25 percig még sütni, erős pirosra. Ha vert kenyeret akarunk akkor legalább még 30 percig sütni kell!
Ha pontosan követed a leírást, garantálom gyönyörű kenyered lesz!
Megjegyzés:
Lehet bele tenni egy közepes méretű főtt burgonyát is.
Ne felejtsd ki venni a tésztából 18 dekát a következő sütéshez!



 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...