Ezt a finom kalács receptet
Limaránál találtam. Én így készítettem el, teljesen másképp.
Nagyon de nagyon finom, isteni a tészta is és a töltelék is!
- 2 dl
langyos tej
- 2
evőkanál cukor
- 1
tk só
- 50 g
puha vaj
- 1
tojás
- 100 g
joghurt
- 60
dkg liszt
- 2
dkg élesztő
2 evőkanál méz
4 nagyobb alma (savanyú)
1vanílliáscukor
Ízlés szerint fahéj
2 kanál sárgabarack lekvár
2dl tej
2 kanál cukor
1 főzős vaníliás puding
Először a krémet készítettem él, hogy legyen
ideje kihűlni.
Kettő kanál mézet felolvasztottam és bele
tettem a kicsi kockákra darabolt almát és kevés fahéjat, vaníliás cukrot.
Főztem a mézbe az almát, majd bele tettem 2
kanál sárgabarack lekvárt és tovább főztem, amíg kicsit sűrűbb lett.
Az almáról leöntöttem a maradék levet és azt is
a puding főzéséhez használtam fel.
Megfőztem a pudingot, jó keményre.
Mikor kihűlt az alma, összekevertem a pudinggal.
Megdagasztottam a tésztát és duplájára
kelesztettem.
Deszkára borítottam és 12 darabra osztottam.
Téglalapot formáltam és a közepébe beleraktam a
pudingos almát.