2014. január 5., vasárnap

Csomagolt finomság.





1 kisebb csirke mell
3 csirke máj
3 db sampion gomba
1 kicsi fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db főtt tojás
1 egész nyers tojás
3 evőkanál szép pirosra pirított zsemlemorzsa. (zsír nélkül)
Pár szál petrezselyem zöld

A  hagymákat parányi vajon megdinsztelni és hozzáadni a többi nem apró darabokra vágott  hozzávalót, 
(a főtt és a nyers  tojás kivételével). 
Beborítva  15-20 percig kell párolni..
Mikor puhára párolódott levesszük a tűzről és bele daraboljuk a főtt tojásokat.
Az előzőleg felvert tojást és a pirított zsemlemorzsát belevegyítjük és rolni alakúra formázzuk. Akkor jó az állaga, ha nem folyós és lehet alakítani.
Ha esetleg igényli, akkor még lehet hozzá tenni zsemlemorzsát.
A fotó szerint kikent sütőformában teríteni a békon szalonnacsíkokat, bele tenni a közepébe a rolnit és ráhajtogatni a csíkokat.
Picit lekenni olajjal és forró sütőben 40 percig sütni.
Hidegen melegen mennyei étek.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...