A leggyorsabban elkészíthető és nagyon finom torta.
Hét tojásból készült piskóta tetejét vékonyan levágjuk a belsejét kiszedjük, kikotorjuk. Az üreget és a levágott lapot bekenjük barackízzel.(vagy bármilyen lekvárral) 20 dkg cukrot világosra pirítunk, hozzáadunk 15 dkg darabosra tört diót 1 kanál pirított szezámmagot és diónyi vajjal még pár percig pirítjuk, majd
vajas tányérra ötjük és mikor mikor kihűlt, apróra törjük.
A kivájt morzsás tésztát elvegyítjük az apróra tört grillázzsal és 2 dl cukrozott tejszínhabbal és megtöltjük az üreget. Ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük vékonyan tejszínhabbal és díszítésül megszórjuk tortadarával, vagy csokireszelékkel.
Én a hét tojásból készült piskótát kettő kerek formában sütöttem meg.