2013. január 4., péntek

Napraforgómagos és zeller zöldes házi sajt.




   
 
3 liter tej, 5 kávéskanál só,2 csapott teáskanál citromsav.Fel kell forralni a tejet, levenni a gázról és lassan beleönteni a só és a citromsav keverékét. Lényege, hogy kevergetni kell. Mikor már tiszta savó látszik, akkor egy szűrőbe tenni kell (én)egy gézlapot és merítőkanállal bele kell szedni, hogy lecsöpögjön a nagyja savó. Majd beleszedni egy belülről kifele kilukasztott műanyag formába. Kanállal megnyomkodni és hidegre tenni. Kettő óra múlva fogyasztható.

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon jó lett ez a sajt Terike, láttam a FB-on:) Mi is nagyon szeretjük a házi sajtot, egy ilyet 5-en egy ültő helyünkben felfalunk:) Szép hétvégét nektek:)

MJ írta...

Boldog új esztendőt kívánok! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...