2012. szeptember 12., szerda

Mai csodás cipóm.









510 ml víz          (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
5 kávéskanál só (csapósan)
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
1000 gr BL55 liszt
40 gr élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
250 ml víz
250 gr  BL 80 liszt 
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
15 g élesztő

6 megjegyzés:

Jutka írta...

Gyönyörű!!

Atkáriné Terike írta...

Köszönöm szépen Jutka!

Névtelen írta...

Szia Terike!
A nosaltyról jutottam el hozzád(vending).A kenyér sütéssel kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni tőled.Mennyi idöt kell szánni egy ilyen CSODA elkészitésére ? Természetesen a legegyszerűbbre gondolok.Hány fokon ,és milyen sütőbe
sütöd a kennyeret?

Atkáriné Terike írta...

Köszöntelek Névtelen!
Egy kenyér elkészítése legalább 3 óra.
230 fokon sütöm, villany sütőben. Gázsütőben pedig majdnem a legmagasabb hőfokon.
Örülök,hogy itt jártál és ha van kérdésed,szívesen válaszolok!
Üdvözlettel:Terike

Kata írta...

Szia Terike !
Ma elkészitettem a kalácstortádat, jól sikerültek a virágok,és nagyon nagy sikert aratott a családban.Elvoltak ájulva a látványtól meg persze az izétől .Már a kovászom is élkészült.A sütőm villanyos,van hölégkeverésem is.Mennyi idö alatt sül meg a kényér? Le kell-e takarni a sutőformát?A sütőm nagyon jól tartja a párát,nem szárit.Szeretnék névvel irni neked,de még nem jöttem rá hogy hogyan kell.(nem vagyok otthon ezekben a dolgokba) Köszönettel Kata

Atkáriné Terike írta...

Szia Kata!
Jaj már lehet,hogy elkéstem.
Én is villanysütőben sütöm, letakarva sütőpapírral, 230 fokon, bő 1 óra. 40 perc sütés után leveszem róla a sütőpapírt és szép pirosra sütöm.
Nagyon szorítok neked, tudom ügyes vagy, hiszen a kalácsot is megsütötted szépre és jóra!
Várom a beszámolód!
Ide is írhatsz nekem:atkariek@gmail.com
Üdvözlettel:Terike

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...