2012. július 2., hétfő

Dupla leveles.








500 ml víz          (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
4 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
40 gr élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
200 ml víz
200gr  BL 80 liszt
½  kávéskanál só
1,5 dkg élesztő


5 megjegyzés:

Éva írta...

Csodálatosan szép ez a kenyered is. Már csak rászedem magamat hogy kovászos kenyeret csináljak mert annyira szép!Kérdésem lenne: 1. ráteszed a jénai tetejét is? 2. megvizezed a tészta tetejét? 3.meddig sütöd?

Éva írta...

Csak még egy kérdés sima lisztből is lehet ui.

Terike írta...

Éva: Köszönöm szépen! Erre nem tudtam rátenni a tetőt mert sok a tészta. De ha kevesebb mennyiséget készítek akkor minden esetben ráteszem. Még szebbre sül a tetővel. Nem vizezem meg, még sütés után sem. Nekem így lesz szép cserepes. Mikor megvizeztem nem lett ilyen szép. Ezt a nagy kenyeret 60-65 perc.
Próbáld ki a kovászosat, nem bánod meg!Igen lehet sima, csak BL55-ből is csinálni.Várom a kenyered! Üdvözlettel: Terike

Éva írta...

Terike köszi a válaszod, még egy kérdés mivel szórtad be a tetejét a mintánál?

Terike írta...

Éva: Nagyon szívesen! kakaóval mintázom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...