2011. április 9., szombat

Orosz húsvéti kalács












Orosz húsvéti kalács

1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 egész tojás, 3-nak a sárgája
20dkg olvasztott vaj
1 kávés kanál só
10 dkg mazsola
10 dkg cukor
1 evőkanál rum

Az élesztőt megfuttatjuk.
Majd az összes hozzávalót jól kidolgozzuk. Kicsit lágy tésztát kapunk.
Másfél óráig kelni hagyjuk.
Azután megfonjuk, megkenjük, cukorral megszórjuk, esetleg mandulával meghintjük.
Kizsírozott tepsiben szép sárgásbarnára sütjük.

Legközelebb keményebbre csinálom a tésztáját. Kicsit lágy lett de nagyon finom.

6 megjegyzés:

Krisztina konyhája írta...

Gyönyörű a kalács! :)

Juci írta...

Terike drága, csodálatosak!
Arany kezed van!!!

Ibolya írta...

Nagyon köszönöm, hogy nem titkolod a receptjeidet. Vannak, akik apró kérdésekre sem válaszolnak, olyanokra, amitől n még nem tudom lekoppintani az ő munkáját. Egy apró kérdést engedj meg kérlek. Nekem olyan tálam van, aminek mázas a belseje. Abban is lehet sütni ilyen csodákat, vagy csak a mázatlanban? Megpróbálnám én is, de ehhez lehet, hogy nem a tárrgyi eszközök kellenek:) Köszönöm.

Terike írta...

Krisztina!

Köszönöm szépen!

Juci! Köszönöm szépen!
Szerinted arany kezem van.
Te pedig nagyon aranyos vagy!

Ibolya!
Miért titkolnám? Sőt, nagyon örülök ha másnak is sikerül.
Nagy öröm számomra ha visszajelzés érkezik a sikerekről.
Egy ismerősöm most tanult meg kenyeret sütni és boldogan hoz egy szeletet minden sütéséből. Mindíg kielemezzük.
A mázas tálban is lehet sütni. Nekem nem mázas van,de szerintem a külső részt be kell vizezni,
nehogy szétrepedjen.
Viszont a belsejét a sütőpapir alatt be kell vizezni . A tetejébe is szoktam sütőpapírt tenni,azt is vizezd meg.
Illetve permetezd be!
Próbáld meg, várom az eredményt!

Uriel Szíve írta...

Még, hogy gyönyörű, de oroooosz?! :) Azta! Ezt ki kellene próbálnom.... Köszönöm, hogy megosztottad!

Terike írta...

Ural Szíve:
Köszönöm szépen! Próbáld ki!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...