2011. február 8., kedd

Kalácstorta

Lekvárral töltött kalács


















1 kg liszt
15 dkg vaj
1db tojás+1 sárgája
5-6 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
1 teáskanál só
5 dl tej

Közepes kemény tésztát dagasztunk, a vajat négy részletben adagoljuk a tésztába.
Addig dagasztjuk, amíg selymes, sima, hólyagos lesz.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán tetszés szerint formázzuk. Tepsibe téve ismét 20-25 percig kelesztjük.
Végül megkenjük tojással és előmelegített sütőbe megsütjük.
Mikor szép pirosra sült, megkenjük cukros vízzel. 1 kanál cukor, 1 teáskanál víz.
Ebből a tésztából bármilyen kalácsot lehet sütni. Fonott, dúc, lekváros kifli és még sorolhatnám.
Egyszerű és finom kalács.

11 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Jaj nagyon csodás!!!!!!Ezt ki kell próbálnom!!!

daniela cake`s írta...

FOARTE FRUMOS! TERIKE FOLOSESTI O FAINA SPECIALA DE PATISERIE?

Iza írta...

Hát ezt kár is megenni!:)na jó, csak viccelek,nagyon gusztusos!

MJ írta...

"Istenien" néz ki!

Gira írta...

Mint egy rózsacsokor... és a nyálelválasztásra gyakorolt hatásról ne is beszéljünk... ;)

baratella írta...

Irtó guszta!...Na és ötletesen tálalt is!!( szép a terítő ).
Jó étvágyat hozzá!

Altair írta...

Ezt lehet, hogy megpróbálom májusban az évfordulónkra. :o) (A dalunk Lynn Andersontól a Rosegarden)

Nagyon különlegesen néz ki és biztos finom is. :o)

Raindrop írta...

Jaj Terike, ámulok-bámulok!
Ennyi gyönyörűséget alkotni, szívből gratulálok! :D

Névtelen írta...

Hát ez nagyon szép. Ügyes vagy nagyon. Milyen lekvárral töltötted meg, hogy nem folyjon ki? köszi
Andi

Terike írta...

Köszönöm szépen!
Sütésálló lekvárral töltöttem. Lehet a boltban venni. Régen gyümölcsíznek neveztük.

Névtelen írta...

Ez egy szuper recept!! Nagyon finom az eredmény! Csak kicsit kellett alakítanom a picur gyümölcscukor és tejcukor érzékenysége miatt! (
http://babykitchen.blog.hu/2012/06/20/tej-cukor-tojasmentes_kalacstortacska) Gyönyörűek egyébként a kalácsaid! Babakonyha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...