2010. október 8., péntek

Szárított levesbe való!



Sok sárgarépa és gyökér termett az idén és gondolva a télre,megszárítom.
Télen bizony nagyon jó, előkapom az üveget és teszek egy kanál szárított zöldséget a levesbe.
Lereszelem a zöldségeket a nagyobb reszelővel. A cserépkályha tetejére terítek egy asztalterítőt és vékonyan ráterítem.
Gyorsan szárad és megmarad az eredeti színe. Egy –két éjszaka alatt csörgős állagú.
A levesben megduzzad és nagyon finom.
Lám a jó cserépkályha még erre is jó!
Levesekbe, párolt rizsbe, rizi-bizibe és még sorolhatnám a felhasználhatóságát.
Megkönnyíti és meggyorsítja a főzésre fordított időt!






4 megjegyzés:

Éva írta...

De jó! Én ilyet nem csinálam, de kellene. Gombám van és petrezselemzöldem hasonlóképpen "gyártva". (Nem én csináltam, kaptam.)

Dió Bisztró írta...

Jól sikerült, jól néz ki ebben az üvegben, teljesen környezetbarát, natúr ízek....hmmm úgy jó ahogy van:))
Gratuláció!!!!!!!!!

Terike írta...

Több féle zöldséget is lehet bele tenni.Megkönnyíti a főzést és még finom is.

Terike írta...

Köszi Dió Bisztró!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...