2016. április 4., hétfő

Teljes kiőrlésű tönkölylisztes kenyér





.
Sütés előtt négy-hat órával kell az elő tésztát kikavarni!
150 ml víz
200 g BL 55 liszt
25 g. élesztő.

Négy-hat óra elteltével  hozzá adjuk a többi anyagot!
150 ml víz(ez lehet kicsit kevesebb vagy több is)
200 g Teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g félfogós-liszt (lehet fehér liszt is)
2 tk. só
1 tk. porcukor
25 g. vaj.
Jól kidagasztjuk és egyszer 20 perc után , egyszer pedig 40 perc után kell újra átgyúrni a tésztát és lehet formázni, sütőedénybe tenni.
A sütőedénybe legalább 15-20 perc pihentetés után forró 230 fokos sütőbe tenni.
A sütő aljában egy pici edényben vizet kell párologtatni és a sütési idő felénél el kell távolítani a vizet majd a szép piros szín eléréséig kell sütni. Sütési idő 50-60 perc.
Nagyon finom egészséges kenyér! 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...