2015. augusztus 20., csütörtök

Szilvalekváros és almás barátfüle.

Szilvalekvárral és almával töltött barátfüle. 
 

Lekentem felvert tojással. 

Hozzávalók:

Pici langyos tej,
4 dkg élesztő,
2 dl tejföl,
2 db tojás
20 dkg zsír,
10 dkg vaj,
1 teáskanál só, (picit púposan)
80 dkg liszt. (Ez lehet picivel kevesebb vagy több, függ a tojások nagyságától is)

1 tojás a lekenéshez.

Jó kemény lekvár a töltéshez.
Egy-két savanykás alma.

Kevés cukros langyos tejben felfuttatom az élesztőt majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrok.
Deszkán hagyom 10-15 percig pihenni, majd kinyújtom fél centi vékonyra.
Négyzetekre vágom és kemény lekvárt teszek a négyzetek közepébe.
Átlósan összefogom a tésztát,
tepsibe rakom, lekenem felvert tojással és ismét pihentetem 15-20 percig.
180-190 fokos sütőben szép pirosra sütöm.

Elkockázott cukros, fahéjas, zsemlemorzsás almát is tettem a kockák közepére, nagyon finom lett úgy is!

Jó tanácsaim:
A lisztből keveset meghagyok, hogy tudjam korrigálni a tészta keménységét!
A lekvárt jól meg kell választani, mert ha nem kemény akkor kifolyik a tésztából!
Igazi hagyományos csemege, garantálom mindenki szeretni fogja!
  Szép látvány, az íze pedig csodálatos!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...