Fázisfotókat is készítettem.
Jól formálható kalács.
200 ml langyos tej
4 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
3 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
40g élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
4 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
3 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
40g élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
2 megjegyzés:
Kedves Terike!
Állandóan lenyűgöznek a tésztás/kenyeres munkáid! Valami hihetetlen szépek!! :)
Két éve megcsináltam a családnak karácsonyra a Beigli tortát, amit posztoltál - azóta is azt kérik mindig :-D
Most hétvégén a rózsakalácsot fogom elkészíteni, és azt viszem vendégségbe ajándékként :) Meg tudnád mondani légyszíves, hogy milyen hőfokon és meddig kell sütni, hogy ne égjen meg, de belül is átsüljön?
Előre is köszönöm a segítséget, és a sok inspirációt, amit a blogoddal adsz :)
Éva
Kedves Éva!
Nagyon örülök, hogy tetszenek sütéseim és főleg, hogy ki is próbálod!
A kalácsot 200 fokon sütöm, forró sütőbe teszem a tésztát és legalább 40 percig sütöm. A színét figyeld, én jó erősen megszoktam sütni mert mi úgy szeretjük ha jó barna.
Ha bizonytalan vagy a megsülést illetően, akkor tegyél tű próbát és ha nem ragad rá a tészta, akkor biztos megsült.
Örömteli sütögetést kívánok!
Üdvözlettel:Terike
Megjegyzés küldése