2014. július 11., péntek

Márványos gyümölcsös.



 








 15 dkg Ráma
15 dkg cukor
2 tojás
40 dkg liszt
1 sütőpor
¼  liter tej
1 vaníliás cukor
Reszelt citromhéj
Csipet só

A barna tésztához:
2 ek. Kakaó
2 ek. Cukor
2 ek. Tej

A Rámát habosra keverjük, majd bele tesszük a cukrot és a tojásokat.
A sütőport vegyítsük el a liszttel és lassan adagolva hozzáadjuk a masszához. Öntsük bele a tejet és a többi hozzávalót és keverjük jól össze.
Felezzük el a masszát és az egyik feléhez  adjuk a kakaót, cukrot és a tejet. A barna tésztát is jól kidolgozzuk.
A tepsibe először a világos tésztából öntünk majd a barnából. A tetején a világosnak kell lennie.
A rétegek közé gyümölcsöt szórunk, majd a tetejére is. Meggy, alma, barack, málna és bármilyen gyümölcs, amit szeretünk.
Lehet hosszúkás sütőformában is sütni.  Előmelegített 220 fokos sütőben, tűpróbáig kell sütni. Nálam ez az idő 40 perc volt.

2 megjegyzés:

martinelli írta...

Finom lehet :)

Atkáriné Terike írta...

martinelli, igen nagyon finom, érdemes megsütni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...