15 dkg Ráma
15 dkg cukor
2 tojás
40 dkg liszt
1 sütőpor
¼ liter tej
1 vaníliás cukor
Reszelt citromhéj
Csipet só
A barna tésztához:
2 ek. Kakaó
2 ek. Cukor
2 ek. Tej
A Rámát habosra keverjük, majd bele tesszük a cukrot és a
tojásokat.
A sütőport vegyítsük el a liszttel és lassan adagolva
hozzáadjuk a masszához. Öntsük bele a tejet és a többi hozzávalót és keverjük
jól össze.
Felezzük el a masszát és az egyik feléhez adjuk a kakaót, cukrot és a tejet. A barna
tésztát is jól kidolgozzuk.
A tepsibe először a világos tésztából öntünk majd a
barnából. A tetején a világosnak kell lennie.
A rétegek közé gyümölcsöt szórunk, majd a tetejére is. Meggy,
alma, barack, málna és bármilyen gyümölcs, amit szeretünk.
Lehet hosszúkás sütőformában is sütni. Előmelegített 220 fokos sütőben, tűpróbáig
kell sütni. Nálam ez az idő 40 perc volt.
2 megjegyzés:
Finom lehet :)
martinelli, igen nagyon finom, érdemes megsütni!
Megjegyzés küldése