510 ml víz
(ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
5 kávéskanál só (csapósan)
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
1000 gr BL55 liszt
40 gr élesztő
+ a kovász
Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Kovász:
250 ml víz
250 gr BL 80
liszt
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
6 megjegyzés:
Gyönyörű!!
Köszönöm szépen Jutka!
Szia Terike!
A nosaltyról jutottam el hozzád(vending).A kenyér sütéssel kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni tőled.Mennyi idöt kell szánni egy ilyen CSODA elkészitésére ? Természetesen a legegyszerűbbre gondolok.Hány fokon ,és milyen sütőbe
sütöd a kennyeret?
Köszöntelek Névtelen!
Egy kenyér elkészítése legalább 3 óra.
230 fokon sütöm, villany sütőben. Gázsütőben pedig majdnem a legmagasabb hőfokon.
Örülök,hogy itt jártál és ha van kérdésed,szívesen válaszolok!
Üdvözlettel:Terike
Szia Terike !
Ma elkészitettem a kalácstortádat, jól sikerültek a virágok,és nagyon nagy sikert aratott a családban.Elvoltak ájulva a látványtól meg persze az izétől .Már a kovászom is élkészült.A sütőm villanyos,van hölégkeverésem is.Mennyi idö alatt sül meg a kényér? Le kell-e takarni a sutőformát?A sütőm nagyon jól tartja a párát,nem szárit.Szeretnék névvel irni neked,de még nem jöttem rá hogy hogyan kell.(nem vagyok otthon ezekben a dolgokba) Köszönettel Kata
Szia Kata!
Jaj már lehet,hogy elkéstem.
Én is villanysütőben sütöm, letakarva sütőpapírral, 230 fokon, bő 1 óra. 40 perc sütés után leveszem róla a sütőpapírt és szép pirosra sütöm.
Nagyon szorítok neked, tudom ügyes vagy, hiszen a kalácsot is megsütötted szépre és jóra!
Várom a beszámolód!
Ide is írhatsz nekem:atkariek@gmail.com
Üdvözlettel:Terike
Megjegyzés küldése