2012. június 24., vasárnap

Meggyes kalács meggylével főzött pudinggal.













Meggyes kalács. Nagyon finom.

2 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
2 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
20g élesztő
+ 1 tojás a kenéshez

1 vaníliás puding
3 dl meggylé
4 kanál cukor

50dkg meggy
3kanál cukor
1-2 kanál búzadara

Közepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral.

Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 centi vékonyra és 8cm csíkokra vágjuk.
A csíkok közepére kenjük a meggyleves pudingot és arra rakjuk a lecsepegtetett meggyet, amit cukorba és búzadarába forgattunk meg.  A két szélét összecsipkedjük és a csipkedéssel felfele belerakjuk körbe-körbe a formába.
Tetejét megkenjük tojással és 10 percig kelesztjük. Forró 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.  Sütés vége előtt megkenjük tej, cukor és pici vaj langyos keverékével.


2 megjegyzés:

Treat and Trick írta...

Thanks so much for stopping by and joining in my blog. Really amazed to see beautiful shapes of bread you'd baked!

baratella írta...

Kalácsok, ahogy nálad készülnek nagyon finomak.Régebbi receptekhez viszonyítva, nekem újdonság a joghurt és a vaj is.Nálam a meggy nagyon bejön, szeretem a savanykásabb ízeket.Szépet alkottál!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...