Egy ismerőstől kaptam ezt a kifogástalan mézes receptet. Nagyon könnyű elkészíteni , finom, sokáig eláll.
A díszítéssel még mindig hadilábon állok de nem adom fel.
Picit szebbek mint a tavalyiak.
Karácsonyig még van idő és még tudom gyakorolni az írókázást.
Puha mézes
25 dkg virágmézet + 5dkg margarint, vízgőzön melegítsünk forróra .
Mikor langyosra hűl, belekavarunk 4 egész tojást, 10 dkg
porcukrot, 1 szalagárét, 1 teáskanál mézes fűszert és 60- 70 dkg fehér lisztet.
24 óráig nejlonnal lefedve pihentetni kell!
10 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek a mézes díszitései!
Hát szépek a mézeseid, nem kell elégedetlen lenned. Én is próbára kell tegyem magam:-) A szalagáré ugyanaz, mint a szalalkáli?
Milyen gyönyörűen díszítetted! nagyon szépek lettek. :)
Csodálatosak!!! :)
Szia!
Tudod gyakorlat teszi a mestert. Ma én is bekevertem a mézes tésztát. Holnap játszom vele. Én már látom a fejlődést, ha így folytatod lassan profi leszel.
Pedig már így is szépek! :)
Már az én gondolataim is a mézes körül járnak, Egyelőre gyűjtögetem a recepteket és a szép formákat.Nálad mindig ihletet kapok!
Szinte el sem hiszem, hogy először csináltad, olyan szépek! Már én is nekifogtam, vasárnap már azt hiszem láthatjátok is, remélem lesz rá időm feltenni.
Egyébként szeretettel köszöntelek nálam az Utazás Adeliddel blogban. Kívánok neked további jó sütögetést, és olvasgatást.
Éva! Köszönöm szépen!
Gerdi Próbálkozz te is! Igen a szalalkáli és a szalagáré ugyan az!
Petra! Nagyon köszönöm!
Gizi! Köszi! Azért melletted még nagyon kezdő vagyok!
Vali! Örülök,hogy látod a fejlődésem!
Aranyosan írod,hogy: játszol egy kicsit! Valóban a mézes díszítése, játék felnőtteknek!
Józsi! Köszönöm szépen!
Baratella! Ezt a receptet garantálom! Egy próbát megér. Örülök ha ihletet kaptál nálam! Várom a mézeseidet!
Adelid! Tavaj kezdtem de magam is meglepődtem,mert ezek sokkal szebbek lettek. No persze messze nem tökéletesek.
Várom a tied is!
Köszönöm a blog köszöntést!
Belinda! Köszönöm szépen!
Nagyon szépek, hangulatosak!
Megjegyzés küldése