2010. október 6., szerda
Almás süti, cukor nélkül.
Tészta:
15 dkg liszt
7 dkg margarin
1 egész tojás+1 sárgálya
½ sütőpor
1 kanál tejföl
Töltelék
6-7 db alma
6-8 szem, édesítő
½ pohár tejföl
1 tojás sárga
2 tojás fehérje
1 evőkanál rum
Kevés zsemlemorzsa
2 kanál szilvalekvár
Összeállítom a tésztához valókat és bele teszem a tepsibe.
Nem kell megijedni. mert egy picit ragad a tészta, de lehet kicsit lisztezni, amíg kinyújtsuk.
Tepsibe tenni és kb. 3 kanál szilvalekvárral megkenni és megszórni kevés zsemlemorzsával.
Az almát, amit vékonyra szeleteltünk késsel, ráterítjük a tésztára.
Forró sütőbe tesszük, és 10-15 percig sütjük.
Felverjük a tojás fehérjét . A tojás sárgát az édesítővel és a tejföllel kikavarjuk, majd belekavarjuk a habba.
10-15 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, és rásimítjuk a habos keveréket.
Visszatesszük és 15-20 percig pirosra sütjük.
Ezt a sütit bátran lehet a diétázóknak is fogyasztani, mert nincs benne cukor és kevesebb szénhidrátot tartalmaz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Gyönyörű süti! :)
Az almát csak sütiben szeretem, nagyon gusztusos.
Gyere át kérlek, szeretnék adni valamit.
Köszönöm! Megyek.
Megjegyzés küldése