2010. október 6., szerda

Almás süti, cukor nélkül.




Tészta:
15 dkg liszt
7 dkg margarin
1 egész tojás+1 sárgálya
½ sütőpor
1 kanál tejföl

Töltelék
6-7 db alma
6-8 szem, édesítő
½ pohár tejföl
1 tojás sárga
2 tojás fehérje
1 evőkanál rum
Kevés zsemlemorzsa
2 kanál szilvalekvár

Összeállítom a tésztához valókat és bele teszem a tepsibe.
Nem kell megijedni. mert egy picit ragad a tészta, de lehet kicsit lisztezni, amíg kinyújtsuk.
Tepsibe tenni és kb. 3 kanál szilvalekvárral megkenni és megszórni kevés zsemlemorzsával.
Az almát, amit vékonyra szeleteltünk késsel, ráterítjük a tésztára.
Forró sütőbe tesszük, és 10-15 percig sütjük.
Felverjük a tojás fehérjét . A tojás sárgát az édesítővel és a tejföllel kikavarjuk, majd belekavarjuk a habba.

10-15 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, és rásimítjuk a habos keveréket.
Visszatesszük és 15-20 percig pirosra sütjük.

Ezt a sütit bátran lehet a diétázóknak is fogyasztani, mert nincs benne cukor és kevesebb szénhidrátot tartalmaz.

2 megjegyzés:

Raindrop írta...

Gyönyörű süti! :)
Az almát csak sütiben szeretem, nagyon gusztusos.

Gyere át kérlek, szeretnék adni valamit.

Atkáriné Terike írta...

Köszönöm! Megyek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...