Kovászos kenyér, vekkerrel sütve:180 g öreg-tészta (ezt az előző sütésből vettünk ki még a só hozzáadása előtt.) ( ezt nevezzük vekkernek) 200 ml vízzel és 200-g Bl-55 liszttel jól kikavarjuk. 3-4 óra alatt felfrissül.
Összeállítás: a frissített kovász+ 1000 g BL-50 liszt 6 dl dl víz 25 g só 3x hajtogatni. A harmadik hajtás után formázni és edénybe tenni. Ez után már nincs több dolgunk mint figyelni az üvegben a vekkert . Mikor bőven a duplájára kelt akkor hideg sütőbe tenni 230 fokra.állítani a sütőt.1 óra beborítva majd csökkenteni a hőfokot és 20- 25 percig még sütni, erős pirosra. Ha pontosan követed a leírást, garantálom gyönyörű kenyered lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése