2025. augusztus 22., péntek

Kenyér.







Este kovász etetés, reggel ki vettem belőle 15 dekányit.

 

3,5 dl vízbe kavartam a lisztet, majd fél óra után bele tettem a kovászt
2 ek. zsírt , 2 kk. sót.
Jól kidagasztottam, lágynak kell lennie!
40-50 percenként hajtogattam, zsíros kézzel háromszor.
Hajtogatás után formáztam és kosárba tettem lisztezett konyharuhára talpával felfelé.
4 órahossza múlva jól meg kelt, tepsire borítottam, pengéztem és 230 fokos sütőbe tettem aminek aljára kis edénybe vizet raktam..
40 perc után vettem ki a vizet és még 15 percig 200 fokon sütöttem.
Gyönyörű és nagyon lágy!
Hát a bélzete.....gyönyörű!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...