Este kell kikavarni a holnapi sütéshez a kovászos
előtésztát!
2 evőkanál érett kovász.
160 ml víz
140 g liszt—(110 g BL 55, 30 g tönköly fehér liszt.) lehet
csak fehérliszttel is készíteni.
Reggelre szép buborékos előtésztánk lesz, amihez hozzá kell
adni a többi hozzávalókat.
400 ml víz
400 g BL 55 fehérliszt
300 g tönköly fehérliszt
50 g teljeskiőrlésű fehér liszt
5 kk só
Dagasztás után félóránként hajtogattam majd a sütőedénybe
tettem. Én vettem el a tésztából dagasztás után 20 dkg tésztát amit üvegbe tettem és a sütőedény mellé
raktam az üveget.
Béres Gyula: Kovászvekker. https://kovaszos.cafeblog.hu/2015/11/03/kovasz-vekker-ora/
Mikor az üvegben duplájára kelt a tészta akkor tettem be a
pengével bevágott kenyeret sütni az előmelegített 230 fokos sütőbe.
230 fokon 30 perc lefedve majd a tetőt levéve a piros szín
eléréséig sütni.
Ez a kenyér nem lesz pihe puha de isteni finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése