2017. október 5., csütörtök

Nagyon finom kifli.




50 ml víz, 200 ml tej, 600g liszt, 50 ml olaj,
2 teáskanál só( lehet kevesebb is )
2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 27 dkg előtészta
Az előtésztát előző nap kell elkészíteni: 150 ml víz, 150 g liszt,
2 dkg élesztő.
( Ebből a mennyiségből 27 dkg lesz.)
Jól kikavarni mint a galuskát, letakarni, hogy ne szárodjon ki.
Az összes hozzávalóból közepes de inkább lágy tésztát dagasztunk.
Mikor szép fényes és nem ragad , 30-40 percig keleszteni kell, letakarva.
Majd deszkán gombócokat formálunk (én 10 darabot) és ismét kel,
legalább 25-30 percig. Mikor eleget pihen a tészta,
minden gombócot jó vékonyra , hosszú oválisra nyújtjuk és
a tésztának a tetején kezdjük a felcsavarást, magunk fele haladva.
Kifli alakúra formázzukhttps://www.youtube.com/watch?v=XKD...
és tepsibe tesszük. Lekenjük 1 tojás és 1 evőkanál tej keverékével.
Tepsiben is pihen, 30-40 percig. A sütőt előmelegítjük és
egy edénybe vizet teszünk a sütő aljára.
Forró 200 fokos sütőben kezdjük a sütést, 25-30 perc a sütési idő ,
de a vizet 15 perc eltelte után ki kell venni.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...