Paradicsomleves, sült polykacomb.
- Hozzávalók:
- 1 literhez
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 2-3 evőkanál olaj
- 2 dkg liszt
- pici őrölt bors
- kávéskanálnyi petrezselyemzöld
- vékony szelet zeller, (zeller zöldje) apróra darabolva
- 1 paradicsom, apróra szelve
- cukor, (tetszés szerint)
- só
- kb. 3 dkg apró tarhonya
- Az olajon picit megpirítjuk a lisztet és az előzőleg vízzel kikavart paradicsomlevet lassan kavargatva hozzá adagoljuk a rántáshoz.
- Bele tesszük a zöldégzöldet, zellert, paradicsomot és megfűszerezzük. Mikor forr, bele rakjuk a tarhonyát és készre főzzük.
A pulykacombokat megmossuk, bedörzsöljük a sóval, borssal és házi vegetával.
Meglocsoljuk olivaolajjal és egy éjjelen át hagyjuk a hűtőben pácolódni.
Megtűzdeljük fokhagymával és kizsírozott tepsibe tesszük a combokat.
Burgonyát rakunk mellé, megfűszerezzük, öntünk alá 1 dl vizet és befedjük alufóliával.
Forró 200 fokos sütőbe, legalább 50 percig beborítva , majd a szép piros szín eléréséig (25-30 perc) ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése