2017. május 14., vasárnap

Vasárnapi ebéd.

Paradicsomleves, sült polykacomb.

  • Hozzávalók:
  •  1 literhez
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 dkg liszt
  • pici őrölt bors
  • kávéskanálnyi petrezselyemzöld
  • vékony szelet zeller, (zeller zöldje) apróra darabolva
  • 1 paradicsom, apróra szelve
  • cukor, (tetszés szerint)
  • kb. 3 dkg apró tarhonya
  • Az olajon picit megpirítjuk a lisztet és az előzőleg vízzel kikavart paradicsomlevet lassan kavargatva hozzá adagoljuk a rántáshoz.
  • Bele tesszük a zöldégzöldet, zellert, paradicsomot és megfűszerezzük. Mikor forr, bele rakjuk a tarhonyát és készre főzzük.

A pulykacombokat  megmossuk, bedörzsöljük a sóval, borssal és házi vegetával.
Meglocsoljuk olivaolajjal és egy éjjelen át hagyjuk a hűtőben pácolódni.

Megtűzdeljük fokhagymával és kizsírozott tepsibe tesszük a combokat.
Burgonyát rakunk mellé, megfűszerezzük, öntünk alá 1 dl vizet és befedjük alufóliával.
Forró 200 fokos sütőbe, legalább 50 percig beborítva , majd a szép piros szín eléréséig (25-30 perc) ropogósra sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...