2012. december 28., péntek

Házi sajt, gyorsan.


2 liter tejből: 28 dkg lett.

2 liter tej
3 1/2 kávéskanál só
1 teáskanál citromsav

A sót és a citromsavat összekeverjük.
A tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és apró adagokban belekeverjük a citromsavas sót.
Mikor a túrószerű sajt összeáll és a tej savóvá válik, akkor óvatosan egy ruhával, gézzel bélelt szűrőbe szedjük. Lecsöpögés után, ez pár perc, átrakjuk a mondjuk rámás tálkába, amit előzőleg belülről kifelé kiszurkáltunk. Kanállal jól belenyomkodjuk a már keményedő sajtot és lefedve súllyal préseljük 20-30 percig.
Lehet ízesíteni is az edénybe rakás előtt. Kettő óra múlva már lehet fogyasztani.
Nagyon finom ízű sajtot kapunk, de ne feledjük el ez a sajt gyors eljárással készült, ezért gyorsan 2-3 napon belül el kell fogyasztani!
Ma készítettem, nagyon finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...