Kicsit hosszú a sor!
350 ml burgonya főzőlé (én a tegnapi gombóchoz való burgonya főző- levet használtam)
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet (20%)
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
80 dkg BL 55 liszt
2 dkg élesztő
+ a kovász
Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
2 dkg élesztő
7 megjegyzés:
A sor hosszúnak valóban hosszú, de milyen látványosan szép!!! Ismerősömtől hallottam, milyen jó kenyérsütéshez felhasználni a krumplilét... :)
megéheztem...:)
Telitalálat a cím is, ... no és a képek! :)
Hú,ez talán még az eddigieknél is szebb, bár én minden kenyeredet megcsodálom:) Ezt megpróbálom majd lemásolni hétvégén, hátha sikerül és egy picit hasonlítani fog a tiédre. Te vagy a legjobb:)
Fantasztikusan néz ki! :) Ezt kiállítani kellene, nem felvágni, és megenni! :DDD
Csodaszépek a kenyerek! Igazi műremekek!Gratulálok!
Terike, I am in awes! Your breads are SO beautiful! How did you learn to do this? Amazing!
Korena :)
Megjegyzés küldése