2012. február 8., szerda

Nincs finomabb és szebb a burgonyás-kenyérnél.

Kicsit hosszú a sor!
















350 ml burgonya főzőlé  (én a tegnapi gombóchoz való burgonya főző- levet használtam)
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet (20%)
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
80 dkg BL 55 liszt
2 dkg élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
2 dkg élesztő

7 megjegyzés:

Vicuska írta...

A sor hosszúnak valóban hosszú, de milyen látványosan szép!!! Ismerősömtől hallottam, milyen jó kenyérsütéshez felhasználni a krumplilét... :)

Hajni írta...

megéheztem...:)

MJ írta...

Telitalálat a cím is, ... no és a képek! :)

trollanyu írta...

Hú,ez talán még az eddigieknél is szebb, bár én minden kenyeredet megcsodálom:) Ezt megpróbálom majd lemásolni hétvégén, hátha sikerül és egy picit hasonlítani fog a tiédre. Te vagy a legjobb:)

Csilla írta...

Fantasztikusan néz ki! :) Ezt kiállítani kellene, nem felvágni, és megenni! :DDD

luca írta...

Csodaszépek a kenyerek! Igazi műremekek!Gratulálok!

Korena írta...

Terike, I am in awes! Your breads are SO beautiful! How did you learn to do this? Amazing!

Korena :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...