2010. június 26., szombat
Macska szem
Nagyon finom.
Tésztához:
50 dkg liszt
4 tojássárga
15 dkg margarin
kb. 2 kávéspohár tej
10 dkg porcukor
5 dkg élesztő
Töltelékhez:
20 dkg darált dióbél
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
4 tojásfehérje kemény habja
1 kg magozott meggy
A tésztához valókból közepesen lágy tésztát gyúrunk és négy cipót készítünk.
A cipókat kinyújtjuk téglalap alakúra és a két szélét megszórjuk zsemlemorzsával, és sorbarakjuk a meggyet. Feltekerjük mindkét oldalon és a közepén kicsi üres részt hagyunk.
Az üres részbe töltjük a habos diókrémet (ehhez a cukros tojásfehérjehabba forgatjuk óvatosan a darált diót).
A tésztacsík két oldalát megkenjük tojássárgával és mehet az előmelegített sütőbe.
Kihűlve szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Terike.
Az elkészítési mód és a hozzávalók alapján biztos nagyon finom lehet,hamarosan mi is kipróbáljuk.
A tálalás "szuper" jó.
Köszi! Biztos sikeres lesz!
Megjegyzés küldése