Oldalak
▼
2014. január 25., szombat
2014. január 24., péntek
2014. január 22., szerda
2014. január 19., vasárnap
2014. január 17., péntek
2014. január 11., szombat
2014. január 6., hétfő
2014. január 5., vasárnap
2014. január 3., péntek
2014. január 2., csütörtök
Most mertem így kipróbálni a kenyérlángost
Nagyon féltem rátenni a kályha tetejére mert azt gondoltam, hogy megég .Semmi baj, gyönyörűen megsül és csak a finom kenyérillat érzik sütés közben.
Érdemes volt kipróbálni, mert nagyon finom.
Az előző bejegyzésemben kerámia edényben sütöttem beborítva. így is, úgy is nagyon finom .
2014. január 1., szerda
Így csinálom a kenyérlángost.
510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
6 kávéskanál só (csapósan)
2 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
2 evőkanál olaj
6 kávéskanál só (csapósan)
2 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
2 evőkanál olaj
Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Kovász:250 ml víz
250 gr Bl 55 liszt
30 g élesztő
250 gr Bl 55 liszt
30 g élesztő
Beteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc.
Fényes nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennie A dagasztás után liszt nem érheti. (ez nagyon lényeges)
Kiteszem deszkára és átgyúrom párszor, majd szakajtóba teszem és kelesztem 30 percig.
Ismét kiborítom a szakajtóból , átgyúrom, és visszateszem a szakajtóba.
Duplájára kelesztem, ez 40-45 perc, attól függ milyen meleg helyen van.
Ökölnyi gombócokat formázok és deszkán még 10-15 perc pihentetés. Majd fél centi vékony kerekre nyújtom és lehet sütni.
Kikenem olajjal de nagyon vékonyan a serpenyőt és bele teszem a tésztát és beborítom. Mikor piros az egyik oldala akkor leveszem a fedőt és megfordítom a tésztát. Pár perc sütés után már kész is van.
Jó étvágyat a finom kenyérlángoshoz!