Kukoricalisztes torta.
Pont úgy kell készíteni, mint a piskótát.
7 tojás
7 evőkanál porcukor
5 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál BL55 liszt
1 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál rum
Kevéske reszelt citromhéj
1 vaníliás cukor
Kenéshez:
4-5 kanál barack levár
Máz:
1 citrom leve
20 dkg porcukor.
A tojás sárgákat kikeverjük a cukorral, citromhéjjal,
rummal, vaníliával, majd a tojás fehérjéből kemény habot verünk.
A kikavart tojás sárgához kanalanként hozzá adagoljuk a
sütőporos lisztet, majd lazán, óvatosan elvegyítjük a tojás felvert habjával.
Vajjal kikent tortaformába öntjük és 40 percig 170 fokos
sütőben sütjük. Én forró sütőbe tettem be.
Mikor kihűl, lekenjük baracklekvárral és a szép fényesre
kikavart citromos-cukros mázat ráöntjük a lekvár tetejére. Kicsit eligazgatjuk
és pár órát hagyjuk szikkadni.
Nagyon finom, kellemes íz –világ.
Örülök, hogy megsütöttem, biztos sokszor megismétlem.
Épp ma álmodoztam a kukoricagánicáról. Még melegen, meleg cukros tejbe szaggatva. :)
VálaszTörlésMég ettem tejben szaggatva de biztos kipróbálom!
VálaszTörlésBiztos nagyon finom, szeretem a kukorica ízét.