Oldalak

2010. szeptember 29., szerda

94 dekás kenyér kettő deka élesztővel.


Ma már ez a második bejegyzésem. Nem bírtam ki holnapig mert annyira szépre sikerült a kenyerem. Ennek az a különlegessége,hogy csak az öreg tésztában van 2 deka élesztő.
Csak az öregtésztától kelt meg a kenyér. Tegnap olvastam egy cikket és abban azt írták, hogy több idő, legalább három 3-4 óra kell a kelesztéshez.
Én több mint három órahosszáig kelesztettem és forró sütőbe tettem. Természetesen cserépedénybe. Kevés élesztővel, csoda születik. A csoda az öregtészta. Nélküle lehetetlen szép kenyeret sütni.
Ennek a kenyérnek a szépsége, illata, íze, lágysága, maga a CSODA!
A kevés élesztő miatt nem puffaszt és a Candidás betegek is bátrabban fogyaszthatják!
A képek vakuval és vaku nélkül is készültek, azért van a szín eltérés.


.

20 dkg liszt BL55
10 dkg BL80
10 dkg Félfogós BF80
10 tönkölybúza liszt
2 kanál olaj
2 kávéskanál só
1 kanál ecet
1 kanál cukor
Öregtészta ( a lentebb leírt mennyiség)
És? Nem kell bele élesztő.

Öregtészta:
1,5dc víz (szűken mérve)
1 kávéskanál só
20 dkg liszt BL55
2 dkg élesztő





6 megjegyzés:

  1. Gyönyörű!!!! Nem győzök gyönyörködni benne, csakis gratulálni tudok hozzá.:)

    VálaszTörlés
  2. Makе ceгtain уour ab bеltѕ have
    a dіfferеnt toning program.

    Нerе is my ωеb-ѕite
    ... flex belt Discount

    VálaszTörlés
  3. So what can this all mean?

    Here is my websіte :: perpetuel.Fr

    VálaszTörlés
  4. When the Flex Belt is turned on, it causes the abdominal muscle tissues, and in fact
    the whole core, to contract for a beat, then loosen up.

    Here is my website :: flex belt review

    VálaszTörlés
  5. This obviously signifies that connection speeds are inadequate with this protocol.
    The instrument is produced really user welcoming.

    My blog post: http://btripp.ning.com/

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.