Meggyes kalács. Nagyon finom.
3 evőkanál cukor
1 tk só
2 tojás sárga
20g élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
1 vaníliás puding
4 kanál cukor
50dkg meggy
3kanál cukor
1-2 kanál búzadara
Közepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a
meggylével és a cukorral.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 centi vékonyra és 8cm
csíkokra vágjuk.
A csíkok közepére kenjük a meggyleves pudingot és arra
rakjuk a lecsepegtetett meggyet, amit cukorba és búzadarába forgattunk
meg. A két szélét összecsipkedjük és a
csipkedéssel felfele belerakjuk körbe-körbe a formába.
Tetejét megkenjük tojással és 10 percig kelesztjük. Forró
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés vége előtt megkenjük tej, cukor és pici vaj langyos keverékével.
Thanks so much for stopping by and joining in my blog. Really amazed to see beautiful shapes of bread you'd baked!
VálaszTörlésKalácsok, ahogy nálad készülnek nagyon finomak.Régebbi receptekhez viszonyítva, nekem újdonság a joghurt és a vaj is.Nálam a meggy nagyon bejön, szeretem a savanykásabb ízeket.Szépet alkottál!
VálaszTörlés