Oldalak

2012. június 26., kedd

Így sütöm a kenyeret. Formázás, mintázás.

A sok fotó után, végre elkészítettem a kenyérsütésemről a videót! Megnézhetitek a formázást a pengés mintázást és a végeredményt is! A videót kicsit nehézkesen készítettem, nézzétek el nekem, abban nem vagyok profi!




8 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper ez a videó Terike:) Ki fogom próbálni ezt a kakaós mintázást. Jönnek az apósomék Skóciából, és majd fehér kenyeret fogok sütni neked a te receptedből, mert ők a fehéret szeretik. Köszi a videót:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó a videód! A kenyérre kakaót szórtál? Szép nagy lett és most legalább láttam mennyire mélyen bevágod a kenyeret!

    VálaszTörlés
  3. Nem győzlek csodálni. A kezdeti próbálkozások után még mindig nem mertem újra belefogni.

    VálaszTörlés
  4. Terike! Szép kis videót készítettél! Nem tudom van e állványod, de arról nagyon jól lehet dőlt szögben videózni, végig fókuszban tudod tartani, amit mutatni akarsz, nem kell a gépet kézbevenni. 1-2.000 forintba kerül kisebb fényképezőgépekhez.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tanulságos a videó, köszönöm. Szép lett a kenyér! Hol találom a receptjét? Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon köszönöm a bemutatót, remélem nekem is sikerül végre. Egyszer .......

    Puszi Terike, Kenyérművésznő!

    VálaszTörlés
  7. Trollanyu: Próbáld ki és beszámolót kérünk! Örülök,hogy tetszik a videó!

    Éva: Igen kakaóval díszítem. Próbálgasd a pengézést!

    Adelid:Köszönöm szépen! Bátran vágj bele, annyira nem lehet elrontani úgy sem, hogy ehetetlen legye! A pengézés pedig ha nem tökéletes, attól még az íze remek!


    Gionetta: Köszönöm a tanácsodat, biztos azzal stabil lenne! Majd veszek.

    Lirent:Örülök,hogy tetszik!
    Cserepes kenyér 2

    500 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
    4 kávéskanál só
    1 evőkanál porcukor
    1000 gr BL55 liszt
    40 gr élesztő
    + a kovász

    Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

    Kovász:
    200 ml víz
    200gr BL 80 liszt
    ½ kávéskanál só
    1,5 dkg élesztő

    Ingyom bingyom: Nagyon szívesen és biztos fog sikerülni!
    Puszi és köszi a Kenyérművésznőt!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon sajnálom, hogy nem mentettem el ezt a videót, úgy szerettem amilyen könnyed mozdulatokkal bánt a tésztával. Hogyan tudnám újból megnezni, el menteni? 🤨

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.