Oldalak

Kenyérrudacskák.

Szemirámisznál láttam ezt az egyszerű kenyeret és én is megsütöttem. Csodálatosan finom és ropogós!







2012. február 26., vasárnap

Ez egy állat.


 Magam sem tudom milyen állat.    Maci, panda, egér?     Ki minek nézi!
 Bevallom a kalácssütés jobban megy!

2012. február 25., szombat

Kukoricás kenyér. Ezután már könnyű a dagasztás!


Örülök az új konyhai robotgépemnek!  Ezután könnyű lesz a dagasztás.



2012. február 22., szerda

Ünnepi zsemlék.














300 ml víz
 50 ml tej
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet (20%)
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
80 dkg BL 55 liszt
2 dkg élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
2 dkg élesztő

Fokhagymás kenyér.

Ez a kenyér a legfinomabb kenyerek közé tartozik!
A krumplifőzőlétől és a fokhagymától nagyon jó ízű, illatos, zamatos, ropogós lett.
Összességében remekül sikerült.







350 ml burgonyafőző lé.
1 evőkanál zsír( púpos evőkanál)
3 kávéskanál só
80 dkg BL 55 liszt

+ előtészta

4 gerezd főtt szétpasszírozott fokhagyma.

5-6 gerezd főtt fokhagymát a kelesztés után a formázáskór kell rárakni a tésztára. Nagynak találtam a gerezdeket és kettévágtam.

Én a fokhagymákat megszórtam szárított petrezselyem levéllel is.



Előtészta készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
3 dkg élesztő