Oldalak

2012. február 16., csütörtök

Fokhagymás kenyér.

Ez a kenyér a legfinomabb kenyerek közé tartozik!
A krumplifőzőlétől és a fokhagymától nagyon jó ízű, illatos, zamatos, ropogós lett.
Összességében remekül sikerült.







350 ml burgonyafőző lé.
1 evőkanál zsír( púpos evőkanál)
3 kávéskanál só
80 dkg BL 55 liszt

+ előtészta

4 gerezd főtt szétpasszírozott fokhagyma.

5-6 gerezd főtt fokhagymát a kelesztés után a formázáskór kell rárakni a tésztára. Nagynak találtam a gerezdeket és kettévágtam.

Én a fokhagymákat megszórtam szárított petrezselyem levéllel is.



Előtészta készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
3 dkg élesztő

10 megjegyzés:

  1. Hú de megkóstolnám. Nagyon guszta!:)

    VálaszTörlés
  2. Terike egy szeletet megszegés után fotózz már le légyszíves!
    Annyira jól néz ki, hogy éhes lettem!
    Puszi és további ügyeskedést kíván neked Mariann!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen! Nagyon ízletes kenyér. Hamarosan megszegjük és jövök a fotóval!
    Bár csak megkóstolhatnátok!

    VálaszTörlés
  4. Nem csak a képek nagyon étvágygerjesztöek keves Terikém, hanem az ötlet a burgonya fözölevét felhasználni is egyszerüen nagyszerü!! Máskülönben csak kiönti az ember lánya, micsoda pazarlás, nem?!?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép a kenyered mint mindíg az íze most még finomabb lesz gondolom a fűszerektől már csak egy kis jó zsírral kel megkenni!

    VálaszTörlés
  6. Szeretem a fokhagymás pampuskát a borscs leveshez, ez a kenyér is kedvenc lenne, gondolom :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Terike, nagyon szép a kenyér és nagyon szeretném kipróbálni, de nem készítettem még kovászos kenyeret. Megtennéd, hogy néhány mondatban leírod a készítés menetét? a kép alapján úgy tűnik, mintha a tészta egy részét beletekernéd a tészta többi, befűszerezett részébe :)Kitérnél erre a leírásba? Nagy segítség lenne! Köszönettel,aniko

    VálaszTörlés
  8. Kedves Anikó!
    A részletes leírást itt találod! Annyi különbséggel, hogy a tésztát kelesztés után a tenyeremmel téglalap alakúra nyomom, rá kenem a tölteléket és lazán feltekerem, mint a bejglit.

    http://szanter.blogspot.hu/2014/10/szanter-hazi-kenyer.html

    VálaszTörlés
  9. Nagyon köszönöm a választ! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.