Oldalak

2011. szeptember 22., csütörtök

Figyelmetlenségből hat kanál só!

Minden rosszban van valami jó!
Úgy kezdődött, hogy ma figyelmetlen voltam és kétszer tettem sót a kenyérhez. Azaz nem három,hanem hat kávéskanállal.
Először meglepődtem, majd a megoldáson törtem a fejem.
Kitaláltam.
 Dupla adag kenyeret kell sütni. Gyorsan kimértem a második adag hozzávalóit a só kivételével.
A sós tésztát már félig megdagasztotta a gép. Leállítottam a dagasztást és kivettem a tésztát.
Össze raktam a sós és a sótlan anyagokat, és amiért figyelmetlen voltam, kézzel dagasztottam! Ez lett a büntetésem.
Gyönyörű tésztát készítettem, tele hólyagokkal.
Egy a gond, hogy nem fér el a dupla adag a cserépedényben. Tepsibe vele.
Mikor gyönyörűre megkelt, mintáztam, sütőbe raktam. A sütő aljába tettem egy kicsi edényben vizet párologni. A víz végig bent volt a sütés befejezéséig.
Még ekkora kenyeret soha nem sütöttem. Kettő kiló negyvenöt dekás lett. Csodálatos illatok terjengettek a konyhámból.
Szerintem gyönyörű.!
Most szeltünk belőle és a kenyérbél is csodálatos.
Nézzétek a fotókat!
Ebben az estben nem bánom, hogy figyelmetlen voltam.













5 megjegyzés:

  1. Valóban nagyon szép lett a kenyered! Nem tudom hogy kérdeztem-e már hogy mivel csinálod a mintát?
    Egyszer már én is jártam így csak az rosszabb volt, mivel mikor már megszeltem akkor jöttem rá hogy nagyon sós, azért elfogyott.:(

    VálaszTörlés
  2. Éva!
    Pengével mintázom.
    Akkor te rosszabbul jártál! Szerencsére én észre vettem időben.

    VálaszTörlés
  3. Akkor jut nekünk is egy szeletke?

    VálaszTörlés
  4. Így kell a hátrányból előnyt kovácsolni! :)

    VálaszTörlés
  5. Milyen gyönyörű! Csodás kenyereket készítesz! Gratulálok!
    Azért az a teritő is megkapott ám. Lehetne róla majd egy fotó?

    Margó

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.