Oldalak

2011. szeptember 19., hétfő

Ez a liszt olcsó és tökéletes.

 Bebizonyította,hogy mit tud! 
Ezután nem kell különböző számú liszteket keresgélni, mert ez a liszt tökéletes.
Ha szép fehér kenyeret akartok sütni, ezt próbáljátok ki!
A Pennybe lehet venni!



Másnap reggel így néz ki a kovász.
Megkelt a tészta. Formázom és beleteszem a cserép edénybe.

Mintázom pengével a tetejét.



és, kisült a gyönyörűség!
Kell ennél szebb?



Csodás a kenyérbél.



Kenyér egy fajta lisztből.  BL55.

350 ml víz
2 evőkanál olaj
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
80 dkg BL 55 liszt

+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15dkg  BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
4 dkg élesztő






13 megjegyzés:

  1. Terike! Ez tényleg valami gyönyörü kenyér bélzet. Most figyeltem fel csak igazán, hogy cserépben sütöd a kenyeret? Mondd: a patakinak a tetejét is ráteszed? Valahol lehet olvasni Nálad erről a sütési eljárásról ? Sokat olvaslak, de nem mindig kommentelek, mert mire odaérek már fáradtak a szemeim és nagyon kell rájuk vigyázni. Na és a liszt ? hát erre nem is gondoltam. Én eddig a tótkomlósit használtam már vagy 20 éve, de most van egy kis csalódásom :(

    VálaszTörlés
  2. Kedves Viki!
    Én is BL80 és Tótkomlósival sütöttem eddig. Fokozatosan álltam át erre a lisztre és meglepődve tapasztalom,hogy így is gyönyörű a kenyér. Az áráról nem is beszélve. Szinte fele annyiba kerül így a kenyerünk.
    Ráteszem a pataki tetejét.
    Köszönöm, hogy látogatsz és szeretettel várlak mindig!
    Én is naponta olvaslak és csodállak!
    Itt megtalálod a fázisfotókat egy régebbi de jól bevált recepttel.

    http://szanter.blogspot.com/search?q=Keny%C3%A9rs%C3%BCt%C3%A9s+f%C3%A1zisfot%C3%B3kkal

    VálaszTörlés
  3. Terike, ez is egy gyönyörűség lett:) Itt sajnos nincs Penny, meg olcsólisz sem, de hétvégére megsütöm valamelyik szép fehér kenyeredet, szép mintásat:) Majd beszámolok róla milyen lett. Itt különben nagyon jó minőségű lisztek vannak, de olcsónak nem nevezhetők.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen! Izgalommal várom!
    Szépen mintázd ki!

    VálaszTörlés
  5. Elárulod mennyibe kerül ez a liszt?(csakhogy érdemes-e bemennem érte a Pennybe)
    Egyébként a Lidl-s liszt is jó és az sem drága, én azt használom.

    VálaszTörlés
  6. Sütis néne!
    Múlt héten szombaton vettem,akkor 114 volt.
    Sütöttem a Tescóból vett BL55-el és az is nagyon szép és finom lett. A Tescóban 107 volt szombaton.

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű kenyeret sütöttél! Mint mindig! Én is ilyen lisztet használok...Szerintem is jó a minősége.

    VálaszTörlés
  8. A kenyér valóban nagyon szép lett. A liszt fajtáját megjegyzem. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet. :)))

    VálaszTörlés
  9. Hű, de jó, hogy megláttalak, megy is a cím az oldalamra.
    Én jénaiban szoktam sütni, papírral alul, először rajta a tető, félidőtől levéve. Nálad is így kell a cserépben?

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a kovászreceptet, tervezem kovászos kenyér sütését! Főleg, mióta csodálom a gyönyörű kenyereidet.

    VálaszTörlés
  11. Terike ! Köszönöm szépen, hogy válaszoltál. Én is most térek át a tótkomlósi lisztről a BL 55-ösre. Sajnos egy óriási csalódás ért liszt téren. Most elviszem a recepted, mert látom milyen gyönyörű bélzetü kenyereket sütsz. Eddig el sem tudtam képzelni kenyérliszt nélkül, de be kell látni, hogy nem feltétlen kell a jó kenyérhez a BL80-as.
    Mégegszer köszönöm.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.