Bebizonyította,hogy mit tud!
Ezután nem kell különböző számú liszteket keresgélni, mert ez a liszt tökéletes.
Ha szép fehér kenyeret akartok sütni, ezt próbáljátok ki!
Másnap reggel így néz ki a kovász.
Megkelt a tészta. Formázom és beleteszem a cserép edénybe.
Mintázom pengével a tetejét.
és, kisült a gyönyörűség!
Kell ennél szebb?
Csodás a kenyérbél.
Kenyér egy fajta lisztből. BL55.
350 ml víz
2 evőkanál olaj
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
80 dkg BL 55 liszt
+ a kovász
Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Kovász:
140 ml víz
15dkg BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
4 dkg élesztő
Terike! Ez tényleg valami gyönyörü kenyér bélzet. Most figyeltem fel csak igazán, hogy cserépben sütöd a kenyeret? Mondd: a patakinak a tetejét is ráteszed? Valahol lehet olvasni Nálad erről a sütési eljárásról ? Sokat olvaslak, de nem mindig kommentelek, mert mire odaérek már fáradtak a szemeim és nagyon kell rájuk vigyázni. Na és a liszt ? hát erre nem is gondoltam. Én eddig a tótkomlósit használtam már vagy 20 éve, de most van egy kis csalódásom :(
VálaszTörlésNagyon szép kenyérke! :)
VálaszTörlésKedves Viki!
VálaszTörlésÉn is BL80 és Tótkomlósival sütöttem eddig. Fokozatosan álltam át erre a lisztre és meglepődve tapasztalom,hogy így is gyönyörű a kenyér. Az áráról nem is beszélve. Szinte fele annyiba kerül így a kenyerünk.
Ráteszem a pataki tetejét.
Köszönöm, hogy látogatsz és szeretettel várlak mindig!
Én is naponta olvaslak és csodállak!
Itt megtalálod a fázisfotókat egy régebbi de jól bevált recepttel.
http://szanter.blogspot.com/search?q=Keny%C3%A9rs%C3%BCt%C3%A9s+f%C3%A1zisfot%C3%B3kkal
Terike, ez is egy gyönyörűség lett:) Itt sajnos nincs Penny, meg olcsólisz sem, de hétvégére megsütöm valamelyik szép fehér kenyeredet, szép mintásat:) Majd beszámolok róla milyen lett. Itt különben nagyon jó minőségű lisztek vannak, de olcsónak nem nevezhetők.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Izgalommal várom!
VálaszTörlésSzépen mintázd ki!
Elárulod mennyibe kerül ez a liszt?(csakhogy érdemes-e bemennem érte a Pennybe)
VálaszTörlésEgyébként a Lidl-s liszt is jó és az sem drága, én azt használom.
Sütis néne!
VálaszTörlésMúlt héten szombaton vettem,akkor 114 volt.
Sütöttem a Tescóból vett BL55-el és az is nagyon szép és finom lett. A Tescóban 107 volt szombaton.
Gyönyörű kenyeret sütöttél! Mint mindig! Én is ilyen lisztet használok...Szerintem is jó a minősége.
VálaszTörlésA kenyér valóban nagyon szép lett. A liszt fajtáját megjegyzem. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet. :)))
VálaszTörlésHű, de jó, hogy megláttalak, megy is a cím az oldalamra.
VálaszTörlésÉn jénaiban szoktam sütni, papírral alul, először rajta a tető, félidőtől levéve. Nálad is így kell a cserépben?
Köszönöm a kovászreceptet, tervezem kovászos kenyér sütését! Főleg, mióta csodálom a gyönyörű kenyereidet.
VálaszTörlésTerike ! Köszönöm szépen, hogy válaszoltál. Én is most térek át a tótkomlósi lisztről a BL 55-ösre. Sajnos egy óriási csalódás ért liszt téren. Most elviszem a recepted, mert látom milyen gyönyörű bélzetü kenyereket sütsz. Eddig el sem tudtam képzelni kenyérliszt nélkül, de be kell látni, hogy nem feltétlen kell a jó kenyérhez a BL80-as.
VálaszTörlésMégegszer köszönöm.
100datingwebsites.com
VálaszTörlés