Ünnepi almás
50dkg liszt
10-15 dkg cukor
2 púpozott evőkanál zsír
1 pohár tejföl 175 ml
2 tojás
Csípet só
Kevés citromhéj
1vaniliás cukor
1 sütőpor
Töltelék.
1,5 kg alma
Cukor, ízlés szerint
Kevés fahéj
Közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Kettévesszük és az egyik felét tepsibe rakjuk, majd a megpárolt almát ráterítjük. Befedjük a másik lappal és megkenjük tojással. Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőbe szép pirosra sütjük.
Lehet más gyümölccsel és sütni, meggyel, szilvával.
Egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság.
Gyönyörűséges!!!
VálaszTörlésGratulálok!Sikerült az almás pitét , szép ünnepivé varázsolni.Mit tesz a forma!
VálaszTörlés