Oldalak

2011. július 25., hétfő

Ünnepi almás








































Ünnepi almás




50dkg liszt
10-15 dkg cukor
2 púpozott evőkanál zsír
1 pohár tejföl 175 ml
2 tojás
Csípet só
Kevés citromhéj
1vaniliás cukor
1 sütőpor

Töltelék.
1,5 kg alma
Cukor, ízlés szerint
Kevés fahéj



Közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Kettévesszük és az egyik felét tepsibe rakjuk, majd a megpárolt almát ráterítjük. Befedjük a másik lappal és megkenjük tojással. Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőbe szép pirosra sütjük.
Lehet más gyümölccsel és sütni, meggyel, szilvával.
Egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság.

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.