Oldalak

2011. július 24., vasárnap

Kenyér 2011 július 24 Burgonyás












Burgonyás kenyér

350ml Burgonyafőző lé
2 evőkanál tört burgonya
20 dkg liszt BL55
5dkg rozsliszt
5dkg tönkölybúza liszt
50dkg liszt BL80
3 evőkanál olaj
1evőkanál ecet
1evőkanál cukor
3kávéskanál só
2dkg élesztő
+20 dekányi kovász

Kovász készítése:140ml víz15 dkg liszt1 evőkanál olaj½ kávéskanál só kávéskanál cukor1-2 dkg élesztő

5 megjegyzés:

  1. Csodaszépek a kenyereid Terike, igazi műalkotások:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, teljesen egyetértek az előttem szólóval. :)))

    VálaszTörlés
  3. Terike! Elkényezteted a környezetedet ezekkel a csodákkal.
    Képeidet nézegetve, még jobban elborzaszt az áruházakban kapható ( csúf és ízetlen) kenyerek.

    VálaszTörlés
  4. Terike!
    Csodálatos ez a kenyér!Ma elhatároztam,hogy megsütöm én is,most kel.Kíváncsian várom a végeredményt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.