Bimbós és leveles kenyeret akartam készíteni ajándékba.
Hát nem az lett. Inkább teknős békásra sikerült.Nem baj! Szép kenyér. Bizonyára így is tetszik majd!
Remélem azért jó kis meglepetés lesz!
Véletlen kimaradt a sorból ez a kenyerem.
Most pótolom a figyelmetlenségem. Nem érdemli meg,hogy ne mutassam meg,hiszen gyönyörű lett!
Nagyon szép lett! Elárulod, hogyan csinálod rá ezeket a mintákat?
VálaszTörlésMeg az sem világos, hogy miven keleszted,hogy ilyen szép formája lesz, talán a pataki tálban? És kifordítva sütöd ?
Na, most aztán feltettem egy rakás kérdést, remélem,elárulod a műhelytitkokat!:))
Szerintem ez egy hihetetlenül gyönyörű teknősbéka!:))))))) A mintákra én is nagyon kíváncsi volnék
VálaszTörlésSzemirámisz!
VálaszTörlésMézeskalács!
Pataki tálban sütöm. Abban kel meg és abban is sül.
A mintákat egyszerűen pengével rajzolom,akkor amikor már 4-5 percig kel a cserépedényben.
Nagyon picit vágom meg a kenyeret és így nem nagyon nyílik meg a vágás. Persze nem mindíg sikerül.
Ja és álltalában körbe vágom a tésztát mert akkor a teteje szebben megmarad és inkább körbe reped meg.
Próbáljátok ki!
Egyszerűen fantasztikus!
VálaszTörlésSzép hétvégét!
Na hétvégén kipróbálom! :D
VálaszTörlésKöszi az infókat! Még egy kérdésem lenne, bár lehet, hogy elég "amatőr" lesz:)
VálaszTörlésA pataki tál tetejét is rajta hagyod sütéskor?
Köszönöm a részletes leírást, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésEz a pataki tálas sütés is érdekel. :))
Ha jól látom,ez nem mázas sütőtál, ugye? Beszoktad áztatni vízbe sütés előtt?
Egyszerűen gyönyörűek, és milyen guszták...:)
VálaszTörlésNagyon jópofa formája van. Ügyes vagy.
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek a kedves szavakat!
VálaszTörlésA Pataki tál tetejét is ráteszem,úgy sütöm.
Igen be kell áztatni a tálat.
Szép hétvégét és jó sütkérezést kívánok!
Nyugodtan kérdezzetek,szivesen segítek!
Én úgy tudom, hogy a pataki tálat nem szabad forró sütőbe tenni, csak hidegbe, mert egyébként elpattanhat. Nekem belül mázas van, az jó kenyérsütéshez ?
VálaszTörlésKöszönöm előre is a választ !
Köszönöm szépen,hogy megnéztétek!
VálaszTörlésA Pataki tálat fél órára beáztatom.
Én mindíg forró sütőbe teszem és semmi baja nincs .
Eddig egy tört el,de muszáj volt neki,mert durva voltam vele.
A tapasztalatom szerint mikor kivesszük a forró sütőből akkor óvatosan kell vele bánni mert nagyon kiszárad.
A kenyér mosdatást pedig a tálon kivül kell végezni.
Nehogy a forró tálra permetezzük a hideg vizet,mert akkor biztos elreped.
Nekem nem mázas van de szerintem az is jó.
Kivül áztasd meg, belül pedig permetezd meg a sütőpapír alatt.
Én a sütés előtt a kenyérre is permetezek kicsi vizet és úgy teszem rá a tetőt.