Egyszerű hajtogatással készült kenyér.
180 g öreg-tészta (ezt az előző sütésből vettünk ki még a só hozzáadása előtt.) ( ezt nevezzük vekkernek)
200 ml vízzel és 200-g Bl-55 liszttel jól kikavarjuk.
3-4 óra alatt felfrissül.
Összeállítás:
a frissített kovász+
1000 g BL-50 liszt
6 dl dl víz
25 g só
3x hajtogatni. A harmadik hajtás után formázni és edénybe tenni. Ez után már nincs több dolgunk mint figyelni az üvegben a vekkert . Mikor bőven a duplájára kelt akkor hideg sütőbe tenni 230 fokra.állítani a sütőt.1 óra beborítva majd lejjebb venni kicsit a hőfokot és 20- 25 percig még sütni, erős pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.