Oldalak

2017. február 24., péntek

A kalács sem mindig tökéletes.

Hibáinkból tanulunk és a kalács sem mindig hibátlan. 
Ezt a kalácsot kicsit keményebbre kellett volna dagasztani, mert  lágy volt a tészta és szétcsúszott.


Se-baj, így is nagyon finom de mindig a tökéletességre törekszem. 
Tudjuk mit hogyan rontottunk el, min kell változtatni. 
A tésztának rugalmasnak kell lennie és a formázáskor már nem lehet lisztezni.
 Nincs is rá szükség, mert ennek a tésztának nagyon jó az állaga és liszt nélkül is csodálatosan formázható. 
Itt mutatom meg a tökéletes kalácsot, aminek nagyon jól sikerült a tésztája!


Formázás után tepsire rakjuk és lekenjük tojással, 2x 20 percenként.
20-25 perc kelesztés, majd forró 190 fokos sütőben sütjük a jó erős szín eléréséig. (nálam)Kb. 35-40 perc.

Mutatom a fázisfotókat!

Négy rudat formálunk és kettőt-kettőt összesodorunk bal fele kezdve a sodrást.
Majd egymás mellé tesszük a két balra sodort szálat és most jobbra sodorjuk.
A fotón jól látható!


Videón is megnézheted hogyan csinálom a fonást!




Végül a nagyon jól formázható kalácstészta receptje:

200 ml langyos tej
3 evőkanál cukor
 1 tk só
 50 g puha vaj
 3 tojás sárga
 100 g joghurt
 600 g liszt 
30g élesztő 
+ 1 tojás a kenéshez

Rugalmas tésztát dagasztunk és mikor szép fényes, sima, betakarva duplájára kelesztjük
 Kiborítjuk a deszkára és tetszés szerint formázzuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.