Isteni puha, illatos zamatos.
10 dkg vaj
1-2 gerezd fokhagyma
1/2 fej lila hagyma
pár szál kapor
1/2 csokor petrezselyem
1-2 csípet só
pici bors
Apróra vágtam a hozzávalókat a hagymákat késsel jó pépesre törtem.
A lágy vajat jól kikevertem a fűszerekkel, és már kész is a finom kenyérre is kenhető finomság,
A tésztát tenyeremmel kicsit szét nyomkodtam és késsel ide oda rá raktam a vajat. Párszor magam fele vissza hajtottam a tészta szélét, hogy a vaj a belsejében maradjon. Könnyed mozdulattal tettem, hogy a vaj lehetőleg egy helyen maradjon a tésztában. Érdemes megfigyelni, hogy a négy cipó ugyan abból a tésztából van és sütés után a vajas töltelékes cipó teljesen más kinézetű, sokkal szebb.
Pami kukoricázik.
Engem fotózol?
Hát ez csodafinom lehet, Terike!!!!
VálaszTörlés