Omlós, pogácsa alakúra sütött kukoricatészta.
Hozzávalók:
2dl forralt tej
1dl cukor
2dl kukorica dara
1dl étolaj
2 egész tojás
1 sütőpor
2dl liszt
1 vaníliás cukor (el is maradhat)
Legalább egy éjjelen át dagadni kell a kukoricadarának, ezért sütés előtti estén a cukorral megízesített forralt tejbe kell kavarni a darát.
Reggel nagyon habosra kavarni a kettő tojást egy kanálnyi cukorral, majd hozzá adagolni az olajat és végül a sütőporos lisztel együtt az esti ázott darához adni és fakanállal nagyon jól összedolgozni, kikeverni a tésztát.
Kicsit folyékony állagú a tészta de nem kell megijedni, mert sütéskor dagadni fog!
Most pedig ismét a dagadás ideje, egy órán át hagyni kell a tésztát az edénybe és jöhet a kanalazás!
Egy bő evőkanállal csorgatok a sütőpapírra és hagyom kicsit szétterülni. Elég lapos lesz de sütés közben kicsit felemelkedik és szép fényes kérge lesz. Mikor mind a tepsiben van, kristálycukorral megszórom a tetejét.
180 fokos sütőbe teszem és addig sütöm, míg alol felül szép piros lesz.
Isteni finom, igazán a régi időket emlékezteti ez a kiváló finomság!
.
Kedves Terike!
VálaszTörlésNagyon tetszik nekem ez a recept, kipróbálom a napokban! Köszönöm. Ha van még ilyen régi recepted, nagy örömmel látnám.
Próbáld ki bátram nagyon finom, mi mindannyian nagyon szeretjük. Egyszerű és finom is!
VálaszTörlésKeresgélek a régi receptjeim között és ha találok régit, akkor hozom!
Üdv: Terike
Szép napot! Érdeklődnék hogy a sima lisztet nem lehet a darával helyettesíteni? Keresem én is az igazak görhe receptet, mert mikor kicsi voltam a nagypapám isteni porhanyós görhéket csinalt, szeretném kipróbálni én is.
VálaszTörlésSzép deűs napot kivánok.Én is a régi igazi görhe receptjét szeretném megtalálni.Ilonka Tmiklósról.
VálaszTörlés