Hozzávalók:
Pici langyos tej,
4 dkg élesztő,
2 dl tejföl,
2 db tojás
20 dkg zsír,
10 dkg vaj,
1 teáskanál só, (picit púposan)
80 dkg liszt. (Ez lehet picivel kevesebb vagy több, függ a tojások nagyságától is)
1 tojás a lekenéshez.
Jó kemény lekvár a töltéshez.
Egy-két savanykás alma.
Kevés cukros langyos tejben felfuttatom az élesztőt majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrok.
Deszkán hagyom 10-15 percig pihenni, majd kinyújtom fél centi vékonyra.
Négyzetekre vágom és kemény lekvárt teszek a négyzetek közepébe.
Átlósan összefogom a tésztát,
tepsibe rakom, lekenem felvert tojással és ismét pihentetem 15-20 percig.
180-190 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Elkockázott cukros, fahéjas, zsemlemorzsás almát is tettem a kockák közepére, nagyon finom lett úgy is!
Jó tanácsaim:
A lisztből keveset meghagyok, hogy tudjam korrigálni a tészta keménységét!
A lekvárt jól meg kell választani, mert ha nem kemény akkor kifolyik a tésztából!
Igazi hagyományos csemege, garantálom mindenki szeretni fogja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.