Kimagozom a jó puhára érett szilvát, nem darálom le és nem kenem ki ecettel az edényt.
Mielőtt beteszem a sütőbe kezemmel jó levesre összenyomkodom a szilvát. Nem sül le, és az igazi összesündörgött szilva haja is nagyon finom.
Akkor van kész, mikor fakanállal húzok a közepébe agy csíkot és nem folyik össze a lekvár. 4x-5x kavarom meg és akkor szándékosan kiszalajtom a sok gőzt a sütőből.
Nagyon kemény, ízletes lekvárt lehet így készíteni! Nem kell félni, nem fröcsög bátran fogjatok hozzá!
Legalább 10 éve így főzöm a lekvárt.
Kedves Terike!
VálaszTörlésDe jó ötlet, köszönjük! És így nem ég oda? (Lenne egy kérdésem: Én még soha nem főztem lekvárt, ezért nem tudom, hogy pontosan hogyan érdemes tartósítani. Be kell dunsztolni és szórni kell bele tartósítót?)
Nagyon köszönöm a választ előre is! Nagyon szép nyári napokat kívánok,
Andrea Budapestről (Orbán Andrea Viktória)
Kedves Andrea!
VálaszTörlésÍgy csak egy kicsit sül az edény oldalára de az alja nem sül le. Időnként kavard meg, és erezd ki a gőzt a sütőből.
Mint ahogy írtam először nagy hőfokon, majd ha levet ereszt akkor teljesen takarékon kell melegíteni.
Üvegekbe kell szedni és én nagyon pici szalicilt szórok rá a biztonság kedvéért de ezt fogyasztáskor le szedem róla.
Úgynevezett meleg dunsztba kell tenni, jól betakarni pléddel, hogy lassan hűljön ki!
Jó lekvárfőzést kívánok!
Üdvözlettel. Terike
Kedves Terike!
VálaszTörlésNagyon köszönöm az instrukciókat! Nagyon hasznos tanácsokat kaptam.
További szép nyarat kívánok. Szívbéli üdvözlettel:
Andrea