Elő-tészta:
Az elő-tésztát előző nap kell kikavarni, mint a galuskatésztát.
150 ml víz
150 g liszt
3dkg élesztő
A többi hozzávaló:
250 ml víz
50dkg liszt
3káváskanál só
1 evőkanál vaj
1 kávéskanál cukor
Másnap az elő-tésztához adjuk a többi hozzávalót és sima fényes rugalmas tésztát dagasztunk.
Dagasztás után: 20 perc kelesztés, majd átgyúrjuk a tésztát, hogy a légbuborékokat kinyomkodjuk.
20 perc után ismét átgyúrás majd: 40 perc kelesztés.
Mikor már a duplájára kel akkor formázzuk
és sütőedénybe tesszük: 15 perc kelesztés a sütőedényben.
Pengével bevágjuk a tetejét (ha szükséges) és mehet a sütőbe.
Forró 230 fokos sütőben kell sütni 50-60 perc.
Dagasztás után: 20 perc kelesztés, majd átgyúrjuk a tésztát, hogy a légbuborékokat kinyomkodjuk.
20 perc után ismét átgyúrás majd: 40 perc kelesztés.
Mikor már a duplájára kel akkor formázzuk
és sütőedénybe tesszük: 15 perc kelesztés a sütőedényben.
Pengével bevágjuk a tetejét (ha szükséges) és mehet a sütőbe.
Forró 230 fokos sütőben kell sütni 50-60 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.