Keksz teához.
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 egész tojás
½ sütőpor
1 vaníliás cukor
csipet só
fél citrom leve
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, sót a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot
A sütőport előbb összekeverjük a liszttel. A citromlevet kell utoljára hagyni.
A tésztát jól összegyúrjuk. Az elején azt gondoljuk nem áll össze, de addig kell gyúrni amíg szépen össze áll.
Egy órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
Kekszszaggatóval, derelyevágóval, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
180 fokos sütőben világos színűre sütjük ez 15-20 perc.
Sok lesz belőle de sokáig frissen eláll.
A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből való.
Annyit változtattam, hogy bele csavartam egy fél citrom levét.
Keksz receptek másoktól.
Ó!Köszönöm!!!! Látszik,hogy mekkora konyhatündér vagyok: azt hiszem van ilyen kiszúróm,de nem tudtam,hogy ez kekszhez van.:)
VálaszTörlésDe jó Mamka!
VálaszTörlésSüssed a kekszet, hiszen már kiszúród is van!