Oldalak

2014. szeptember 5., péntek

Nagyon kakaós csiga.











200 ml langyos tej
2 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
3 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
30 g élesztő

+ 1 tojás a kenéshez

Közepes kemény tésztát kell dagasztani, 20 perc kelesztés,után kinyújtani 1/2 cm vékonyra. A kikavart töltelékkel megkenni és mint a bejglit felcsavarni.
Kettő centis darabokra  vágni és tepsire rakni.
Lekenni tojással és ismét 20 percig kelni hagyni. 
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra kell sütni. 

Töltelék:
habosra kikavarni a cukrot és vajat, majd hozzáadagolva a kakaót simára kavarni.
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
8-10 dkg kakaó.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek! Ettől már csak akkor lenne szebb ha fahéjjal készíteném:-)) Terike biztos 200 fokot akartál írni nézd már meg!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Éva, valóban 200 fokot akartam írni!
    Süsd meg fahéjasan, biztos úgy is nagyon finom lenne!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.