Ez a kenyér gyorsan elkészíthető, hiszen dagasztás után mehet a sütőedénybe és ha duplájára kelt, már lehet is sütni!
A sütő aljába teszek egy vízzel telt edényt és a sütés végéig bent hagyom.
Finom ropogós vastagabb kenyérhéj és lágy rugalmas kenyér-bél.
Ebből az adagból kettő kenyeret sütöttem.
Hozzávalók:
530 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
5 kávéskanál só (csapósan)
1000 gr BL55 liszt
+ a kovász.
Kovász: (este kell elkészíteni)!
250 ml víz
250 gr BL 55 liszt
40 g élesztő
A kovászból és a hozzávalókból gyenge, lágy tésztát dagasztunk. Lisztezett deszkán megformázzuk, betesszük a papírral kibélelt formába. Duplájára kelesztjük, lespricceljük vízzel és forró 230 fokos sütőbe tesszük.
Villanysütőben 45-50 perc a sütési idő.
Nagyon tetszik, kifogom próbálni! Most van egy szintén kovászos kenyér amit már kétszer elkészítettem nagyon finom. Szeretem kipróbálni ha látok valami mást!
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésPróbáld ki Éva, nagyon finom és egyszerűen elkészíthető!
VálaszTörlés