15 dkg Ráma
15 dkg cukor
2 tojás
40 dkg liszt
1 sütőpor
¼ liter tej
1 vaníliás cukor
Reszelt citromhéj
Csipet só
A barna tésztához:
2 ek. Kakaó
2 ek. Cukor
2 ek. Tej
A Rámát habosra keverjük, majd bele tesszük a cukrot és a
tojásokat.
A sütőport vegyítsük el a liszttel és lassan adagolva
hozzáadjuk a masszához. Öntsük bele a tejet és a többi hozzávalót és keverjük
jól össze.
Felezzük el a masszát és az egyik feléhez adjuk a kakaót, cukrot és a tejet. A barna
tésztát is jól kidolgozzuk.
A tepsibe először a világos tésztából öntünk majd a
barnából. A tetején a világosnak kell lennie.
A rétegek közé gyümölcsöt szórunk, majd a tetejére is. Meggy,
alma, barack, málna és bármilyen gyümölcs, amit szeretünk.
Lehet hosszúkás sütőformában is sütni. Előmelegített 220 fokos sütőben, tűpróbáig
kell sütni. Nálam ez az idő 40 perc volt.
Finom lehet :)
VálaszTörlésmartinelli, igen nagyon finom, érdemes megsütni!
VálaszTörlés